Om oss

Vilka är vi som ligger bakom Designmarknad Dalarna?

Vi heter Pernilla och Anna. två kreativa egenföretagare, båda med anknytning till Dalarna. Vi har båda gått omkring med samma tanke och när Anna berättade om sin saknad av ett kreativt sammanhang och hennes drömmar om en designmarknad så stämde de så bra ihop med Pernillas drömmar, att vi inom kort hade kört igång detta projekt.

Vi hittade varandra på Instagram för några år sedan och är nu vänner som bollar kreativa ideer och tankar med varandra. Det är särskilt viktigt som ensam-företagare att ha ett nätverk och ett kreativt bollplank, för man kan ofta känna sig lite ensam i sin kreativa process.

- Jag minns så väl när jag såg Pernillas alster för första gången. Det var för ca 7 år sedan, på en julmarknad i Leksand. Jag minns precis var hon stod med hennes vackra keramiska alster med guld-kurbitsar. Hon har haft ett sådan tydligt formspråk så jag visste precis att det var hon när hon sedan dök upp i mitt flöde några år senare… ANNA

Annas vackra illustrationer har dykt upp i mitt flöde i många år och jag har alltid dragits till hennes vackra blomsterillustrationer. Jag lärde känna Anna via Instagram och vi fann varandra i vårt gemensamma intresse för mönster, färg och inredning. Idag är hon min mentor och stora förebild och en av de mest ödmjuka och omtänksamma personer och företagare jag någonsin mött. Jag är så glad att få driva detta ihop med henne. PERNILLA

Pernilla Wetzel

Jag älskar lera och har gjort så sedan jag tog i en lerklump första gången som 13 åring.  I mitt företag tillverkar jag det jag kallar ”Functional art for precious moments”. Jag gör keramik som är tänkt att lyfta och förgylla de där värdefulla ögonblicken med familj och vänner över en bit mat, tillika de mysiga stunderna i lugn och ro i hemmets vrå. Jag skapar keramik som ska användas, vårdas och älskas var dag och i generationer. 

Sedan mars 2022 arbetar jag äntligen heltid i ombildade Studio Kurbits Dalarna AB, men jag har haft min enskilda firma på deltid sedan 2013. 

Kreativiteten är min stora drivkraft och fungerar som en kanal där jag kan bearbeta vardagens intryck och hålla mig jordad. Jag hoppas att min kärlek för mönster och material lyser igenom i mina föremål och att de på så vis bidrar till att göra världen lite vackrare för den som håller mitt alster i handen.

Jag har sökt en plattform som denna jättelänge, tycker det finns alldeles för få möjligheter för alla fantastiska designers och kreatörer utanför storstäderna att visa upp sitt arbete på och så älskar jag nätverkande och att samarbeta med andra så det här, det har jag drömt om och skapat länge i huvudet. Jag är så himla glad att kunna kroka arm med otroliga Anna att vi äntligen kan dra igång detta som vi båda på varsitt håll gått och tänkt på länge! Hoppas ni vill hänga med oss; genom att besöka våra kommande fina marknader och evenemang, genom att vara med på dessa själv, eller kanske genom att vara med i vårt nätverk. Välkommen hit!

www.studiokurbits.se

Anna Göran

Jag heter Anna Göran, är 46 år, från Västerås. 
Jag har i det egna företaget som startades 2009 mest arbetat med illustrationer och trycksaker till bröllop.

Jag har de senaste åren även tagit fram produkter till hemmet, som brickor, emaljmuggar, kökshanddukar mm Det senaste året har jag börjat med mönsterformgivning med tryck av mönster på textil, brickor m.m.

Mitt brinnande intresse för färg, form och design, speglas i det jag gör. 

Mitt lite ovanliga efternamn Göran (som jag gift mig till) härstammar från en gård i norra Dalarna.  Min mans farfar tog efternamnet Göran efter gården han bodde på som barn. Han flyttade sedan till Leksand där han träffadde min mans farmor och det är hennes släktgård som vi tagit över och åker till så ofta vi kan. Vi bor ca 3 månader om året i Leksand.

Jag har saknat ett kreativt sammanhang, ett nätverk med andra formgivare/ designers. En plats att synas på utöver min egna plats på internet. Så när jag upptäckte att Pernilla  hade liknande tankar och visioner så bestämde vi oss för att gemensamt försöka starta upp något som vi båda saknade.

www.annagorandesign.se